Hamsterkooi.

Een hamsterkooi geeft een fijn en veilig eigen plekje voor jouw hamster. Bekijk ons uitgebreide assortiment.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten(en)

 1. Interzoo hamsterkooi Pinky 2 mocca
  Interzoo hamsterkooi Pinky 2 mocca
  € 49,95

  Interzoo hamsterkooi Pinky 2 mocca

  Lees verder
   
 2. Interzoo hamsterkooi Pinky 3 mocca
  Interzoo hamsterkooi Pinky 3 mocca
  € 58,95

  Interzoo hamsterkooi Pinky 3 mocca

  Lees verder
   

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten(en)

Hamsterkooien

Heb je een hamster, dan geeft een hamsterkooi een fijn eigen plekje. Hierin kan de hamster zich thuis en veilig voelen. Het is belangrijk om de juiste hamsterkooi uit te zoeken. Hieronder vind je een paar tips die je kunnen helpen.

Wat je allemaal nodig hebt voor een hamsterkooi?

Ga voor bodembedekking. Je hamster vind het niet alleen fijn om hierin rond te lopen, het is ook hygiënisch. Daarnaast biedt het potentieel nestmateriaal. Kijk vooral naar houtkrullen of zacht materiaal. Gebruik in GEEN enkele situatie watten. Dit kan gevaarlijk zijn voor de hamster. Daarnaast is een schuilplaats aan te raden. Hierin kan je hamster zich lekker terugtrekken en tot rust komen. Kijk ook naar een looprad of hamstermolen. Zo kan jouw hamster zijn energie goed kwijt. Het is aan te raden om een looprad of hamstermolen te kiezen zonder open ruimtes, anders kan de hamster met zijn pootjes tussen de spijlen blijven hangen. Kijk bij een hamsterhok goed naar de ruimte tussen de tralies. Dit moet minder dan 1 centimeter uit elkaar zijn. Anders kan de hamster ontsnappen uit de kooi.

Grootte van de kooi

Voor een dwerghamster is en hamsterkooi geschikt van 50 x 30 cm. Voor een Syrische hamster raden we een hok aan van 80 x 30/70 x 40 cm. Uiteraard kun je natuurlijk ook voor een grotere kooi gaan om je hamster meer ruimte te bieden.

Waar zet je de hamsterkooi neer?

Het is verstandig om de kooi niet in de zon te zetten, of op een locatie waar veel ligt is. Overdag slaapt een hamster. Daarnaast is het niet aan te raden om de kooi op een plek te zetten waar veel lawaai is. Kijk ook goed naar de temperatuur. Ga voor niet te koud en niet te warm. Als het kouder is dan 10 graden kan de Syrische hamster in een winterslaap gaan. Houd de hamsterkooi ook uit te tocht.

Hamsterkooi Online

Bij Diervoeders Zoetermeer koop je gemakkelijk hamsterkooien. Geniet van een snelle levering en goed prijzen. Mocht je nog advies op hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste kooi, neem dan telefonisch contact met ons op, of stuur ons een bericht.