Kattenbakvulling.

Producten 1-5 van 8

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Resultaten 1 t/m 5 van 8

 1. Catsan Hygienekorrel 20 Liter
  Catsan Hygienekorrel 20 Liter
  € 11,99
  Niet op voorraad

  CatSan Hygienekorrel

  Lees verder
 2. Cat's best Original 40 Liter
  Cat's best Original 40 Liter
  € 28,99

  Cats Best Original

  Lees verder
   
 3. Breedercelect Kattenbakvulling 30ltr
  Breedercelect Kattenbakvulling 30ltr
  € 14,95

  Breedercelect cat litter

  Lees verder
   
 4. Biokat Micro Classic 14Ltr
  Biokat Micro Classic 14Ltr
  € 8,95

  Biokat Micro Classic

  Lees verder
   
 5. Biokat Micro Fresh 14Ltr
  Biokat Micro Fresh 14Ltr
  € 9,50

  Biokat Micro Fresh

  Lees verder
   

Producten 1-5 van 8

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Resultaten 1 t/m 5 van 8

Kattenbakkorrels klontvormend, en niet-klontvormend

Kattenbakvulling is de juiste vulling voor de kattenbak. Zo heb je klontvormende grit (wordt een klont als het nat wordt), en niet-klontvormende grit (dit klontert niet maar verkleurt wel). Verder is er ook keuze tussen kleikorrels, houtkorrels, geur- en vocht absorberend, en stofvrije vulling.

Kattenbakvulling op basis van hout

Dit soort vulling is milieuvriendelijk, en tegenwoordig wordt er vaak van geperst papier grit gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar de 100% gerecyclede kattengrit van BreederCelect. Deze vulling is licht, stuift niet, en is zacht voor de pootjes.

Kattengrit

Met kattengrit kan een kat zijn natuurlijke gedrag uitoefenen om zijn uitwerpselen te begraven. Niet geparfumeerde grit is hierbij favoriet voor de kat.

Kattenbak verschonen

Het is aan te raden om de kattenbak één keer per dag te verschonen. Dit doe je door even snel de uitwerpselen te verwijderen. Het is daarnaast verstandig om de grit één keer in de week helemaal te verversen. Maak hierbij ook de kattenbak schoon. Voorkom dat er tijdens het schoonmaken reinigingsmiddelen achterblijven wat een vervelende geur kan zijn voor de kat.

Tips voor kattenbakvulling

Scheppen: schep de kattenbak dagelijks schoon Hoeveelheid kattenbakvulling: kijk uit met teveel kattengrit. Sommige katten vinden het niet prettig als het te diep is in de kattenbak. Geurtjes tijdens het schoonmaken: strooi zuiveringszout over de bomen van de kattenbak. Harde of giftige chemicaliën zijn niet aan te raden tijdens het schoonmaken. Heb je meer dan één kat? Gebruik dat 1 kattenbak per kat in huis. Type kattenbak: sommige katten vinden een overdekte prettiger dan een open kattenbak. Plaatsing: Plaat de bak niet in de buurt van warme plekken. Dit kan namelijk de geurtjes versterken.