Manden dekens & kussens.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hondenmanden

Met een hond in huis is een hondenmand of hondenkussen eigenlijk onmisbaar. Het geeft je hond een vaste comfortabele slaapplek waar hij of zij zich even helemaal lekker kan terugtrekken. Met de grote keuze in hondenmanden en kussens kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken voor jouw hond. Hieronder benoemen wij een paar stappen die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte mand of kussen.

Welke mand of kussen haal je in huis?

Het is belangrijk om te weten wat jouw hond het prettigst vind. Trekt je hond zich graag terug in een veilig hoekje waar hij opgerold ligt, of slaapt hij graag languit op een open plek? Met dit in gedachten kun je al snel weten of je bijvoorbeeld moet gaan voor een mand met een hoge rand, of juist één met een lage. Daarnaast is het de vraag of je moet gaan voor een zachte mand van bont, of juist een stevigere mand. Kijk bijvoorbeeld of jouw hond nu graag op de harde vloer ligt, of het liefst toch op de zachte bank. Maar kijk bij het kiezen van de mand of kussen ook naar het design wat jij prettig vind. Een die goed past bij de rest van het interieur in huis.

Het juiste formaat hondenmand

Wat is het juiste formaat van een hondenmand of kussen voor jouw hond? Een hond van 10 kg heeft minimaal een hondenmand van 50 cm breed nodig. Een hond van 20 kg 70cm, en weegt je hond 35kg, dan kun je gaan voor een slaapplek van 90 cm breed. Kijk vooral naar de slaaphouding van jouw hond. Slaapt hij opgerold, dan heb je een kleinere mand nodig dan als je hond graag languit ligt. Een handig trucje is om naar de slaaphouding te kijken, en daarbij 10 cm op te tellen. Dit zou dan de breedte van de hondenmand moeten zijn. Daarnaast raden wij aan om goed te kijken naar de lengte van de poten van jouw hond. Mochten de poten relatief kort zijn, dan is het slim om een hondenmand te kiezen met lage randen of een lage instap. Bij een kussen zou je tegen het probleem aan kunnen lopen dat ie vrij hoog is waardoor je hond er moeilijk op kan komen. Kijk dus altijd goed naar de afmetingen voordat je een kussen of mand aanschaft.

Hygiëne

Als je wilt gaan voor hygiëne en een makkelijke schoonmaak bij een hondenmand, kun je bijvoorbeeld kijken naar kunstleer. In kunstleer kunnen zich geen bacteriën nestelen, en de huidschilfers glijden er makkelijk vanaf. Vooral ook tijdens het schoonmaken van de hondenmand is kunstleer ideaal. Pak een vochtig doekje, ga er een paar keer overheen, en klaar ben je.

Hondenmanden bij oudere honden

Bij oudere honden is het verstandig om rekening te houden met gevoelige gewrichten. Zo zal het prettig zijn voor de senioren hond om een hondenmand te hebben met een lage rand voor instap. Zo kan je hond zonder problemen zijn mand in en uit. Hondenmanden of kussen bij puppy’s Puppy’s hebben nog veel behoefte om de veiligheid op te zoeken. Een knusse hondenmand met randen kan je puppy helpen om zich veilig te voelen. Hondenmanden online Bij Diervoeders Zoetermeer heb je een ruime keuze aan hondenmanden, kussens en dekens. Een juiste mand of kussen kiezen is niet makkelijk. Wij willen het je zo makkelijk mogelijk maken en daarom hebben wij al een paar toppers uitgekozen voor je. Naar bij onze aanraders voor onze keuze. Uiteraard is het wel belangrijk om je hond of puppy goed te kennen voordat je zijn slaapplek uitzoekt. Mocht je nog advies zoeken of een vraag hebben, bel of bericht ons. Wij helpen je graag!