Halsbanden & riemen.

Producten 1-5 van 91

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Resultaten 1 t/m 5 van 91

 1. Gentle leader Large Zwart
  Gentle leader Large Zwart
  € 19,25

  Gentle Leader Large Zwart

  Lees verder
   
 2. Petsafe Navulling Geurloos - Voor Ssscat
  Petsafe Navulling Geurloos - Voor Ssscat
  € 17,50

  SSSCAT Navulling

  Lees verder
   
 3. Beeztees Nylon Zoeklijn Groen Blister 5M
  Beeztees Nylon Zoeklijn Groen Blister 5M
  € 6,99

  BZ NYLON ZOEKLIJN GRN BLISTER 5M

  Lees verder
   
 4. Baskerville Ultra Muzzle nr. 2
  Baskerville Ultra Muzzle nr. 2
  € 16,95

  Baskerville Ultra Muzzle nr. 2

  Lees verder
   
 5. Baskerville Ultra Muzzle nr. 3
  Baskerville Ultra Muzzle nr. 3
  € 23,95

  Baskerville Ultra Muzzle nr. 3

  Lees verder
   

Producten 1-5 van 91

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Resultaten 1 t/m 5 van 91

Hondenriemen & hondenhalsbanden kopen

Het is niet gemakkelijk om de juiste riem en halsband voor je hond te vinden. Hieronder vind je een aantal tips om de keuze wat makkelijker te maken. Of neem contact met ons op voor ons persoonlijk advies.

De lengte van de hondenriem

De lengte van de riem is onder andere afhankelijk van de grote van de hond. Een grote hond heeft een langere en bredere riem nodig. Een kleine hond daarentegen een korte en dunne riem. Maar de loopafstand is ook belangrijk. Wil je dat je hond dicht bij je loopt, of iets meer bewegingsvrijheid heeft. In de meeste gevallen is het ideaal om de hond naast je, of iets achter je te laten lopen.

De maat van de halsband

Voor grote honden heb je een brede halsband nodig. Voor kleine honden smalle halsbanden. Het is belangrijk dat je twee vingers tussen de halsband en de nek van je hond kunt stoppen als hij deze draagt. Zo weet je dat de halsband niet beklemd.

Ga voor duurzaamheid

Hondenriemen en halsband zouden van stevig materiaal gemaakt moeten zijn. Zo gaat het lang mee, en kan het niet zomaar kapotgetrokken worden door je hond. Houdt er ook rekening mee dat je hond weleens kan kauwen op de riem. Hier moet de riem wel tegen kunnen.

Ga je voor rollijnen of niet?

Over het algemeen kunnen getrainde en gehoorzame honden goed overweg met een rollijn. Zo geef je ze meer bewegingsruimte om van de wandeling te genieten. Bij jongere of ongetrainde honden kan het verstandig zijn om een korte lijn in praktijk te brengen. Zo train je je hond makkelijker om bijvoorbeeld naast je te lopen. Een kortere riem kan ook handig zijn in drukke steden met weinig bewegingsruimte. Het is aan te raden om altijd (of zoveel mogelijk) voorop te lopen en de wandeling te leiden. Beloon je hond ook goed als hij goed naast je loopt, en wenselijk gedrag vertoont. Laat je hond regelmatig uit. Dit is een uitstekende manier om energie kwijt te kunnen en is een grote bijdrage in de gezondheid en het geluk van je hond. De soorten hondenriemen en halsbanden te koop Rollijnen: Deze lijnen zijn oprolbaar en verkrijgbaar in verschillende maten en soorten design. Een merk dat wij hiervoor aanraden is bijvoorbeeld Flexi. Leren Hondenriemen: Goed voor in de stad en ziet er chique uit. Nylon riemen: Deze riemen zijn licht, kleurrijk en duurzaam. Een goede basislijn voor jouw hond. Hondenriem reflecterend: Deze riemen zijn ideaal voor lange nachtwandelingen of voor plekken met weinig licht. Nylon hondenhalsbanden: Lichte en duurzame halsbanden. Een goede match als je voor de nylon riem gaat. Opvoedhalsbanden: Antiblaf om overmatig geblaf tegen te gaan. Antitrek als je hond teveel de lijn spant. Speciaal ontwikkeld om je te helpen bij het trainen van je hond. Leren halsbanden: Elegant & mooi. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Halsbanden en hondenriemen online Diervoeders Zoetermeer biedt een groot assortiment aan halsbanden en lijnen voor je hond. Wil je hulp bij het kiezen van de ideale lijn of halsband, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.